po 29.4.2024
Aktuální zprávy

Bazaly ožily. A s nimi i otázky

Byla to důstojná oslava narozenin baníkovského svatostánku, ale také krásná reminiscence na časy, kdy se na Bazalech hrál prvoligový fotbal a fanoušci se v jejich ochozech cítili jako doma. Takový byl nedělní duel B-týmu Baníku proti Bohunicím, který Slezané vyhráli 3:0.

Utkání s Bohunicemi se na Bazalech hrálo dva dny poté, kdy si právě Bazaly a fanoušci Baníku s nimi připomněli 65. výročí otevření tohoto stadionu. Vzhledem k velkému zájmu o účast na utkání, které bylo zároveň fanouškovskou oslavou tohoto výročí, přikročil klub v rámci prodeje vstupenek k rezervačnímu systému. A lístky zmizely takřka okamžitě. Tak moc chtěli fanoušci na Bazalech zase být, připomenout si jejich slavné časy a zažít alespoň do té míry, do jaké to umožňuje jejich současná kapacita, znovu jejich atmosféru.

"Člověk si při tom nemohl nevzpomenout na dobu, kdy se tady hrával prvoligový fotbal. I když ty chorály zněly tentokrát jen z tribuny, která je navíc mnohem menší, než bývala ta dřívější na starých Bazalech, bylo cítit, jak je na tomto stadionu fanouškům dobře. Zajímalo by mě, kolik by jich v neděli přišlo, kdyby kapacita byla vyšší, a třeba i výrazně," řekl po utkání s Bohunicemi Josef Dvorník, trenér baníkovské rezervy. 

Byl spokojen, jeho tým díky dvěma gólům Ondřeje Chvěji a jedné trefě Michala Málka za mimořádné podpory fanoušků s přehledem zvítězil. Nicméně se po utkání nemohl vyhnout i jiným úvahám. "Ta otázka se prostě sama nabízí. Zvlášť když člověk vidí, jaký vztah lidé k Bazalům stále mají. Proč by se tady zase prvoligový fotbal nemohl zase někdy hrát a proč by na Bazaly zase nemohly někdy chodit návštěvy, které by se počítaly do mnoha tisíců?" dodal ještě Josef Dvorník, jehož tým má po 25. kole na čele tabulky MSFL šestibodový náskok.  

0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič