čt 25.4.2024
Aktuální zprávy

Baňky čeká duel pravdy

Do nečekaně nepříjemné situace se po startu nadstavbové části I. ligy žen dostaly fotbalistky Baníku.

V prvním utkání čtyřčlenné skupiny o záchranu totiž prohrály na půdě Brna 2:3. A protože poslední Pardubice zcela nečekaně zvítězily v Plzni, mají Baňky nad Pardubicemi, kterým stále patří poslední, sestupová příčka, už jen tříbodový náskok. A pozor, právě v Pardubicích nastoupí ženy Baníku v sobotu 27. dubna (16:00) k druhému utkání nadstavbové části.

Do Brna odjížděly baníkovské fotbalistky minulý týden s cílem vyhrát. Případné vítězství by je v tabulce o záchranu posunulo ze třetí na druhou pozici. To se nestalo, nicméně se Baňky z Brna vracely s vědomím šestibodového náskoku na čtvrté, tedy aktuálně sestupující Pardubice. 

Jenže druhý den bylo všechno jinak. Pardubice, které až dosud uhrály v sezoně jen dvě remízy a nastřílely za celou sezonu jen pět branek, šokovaly. V Plzni, která je na čele skupiny o záchranu se sedmibodovým náskokem na druhé Brno odskočená a o záchranu se být nemusí, vyhrály Pardubice 4:3. A náskok Baníku na sestupovou pozici je náhle jen tříbodový...

"Vytvořili jsme si situaci, které jsme se chtěli vyhnout," konstatoval trenér Witold Zajac před jedním z klíčových duelů sezony, který lze označit za duel pravdy. "Myslím si, že každý z nás, kdo jede do Pardubic, zná váhu tohoto zápasu a ví, o co v něm jde. Já tomuto týmu věřím, v minulé sezóně jsme ukázali, že tíhu takového zápasu snést umíme," dodal trenér baníkovských žen.

21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška