út 5.9.2023
Aktuální zprávy

Baník odměnil zachránce Vojtu

Baník Ostrava odměnil osmiletého chlapce, který před časem svou všímavostí, ohleduplností a uvědomělostí pomohl na Frýdeckomístecku zachránit nemohoucí ženu, a pozval jej do po vítězném utkání s Mladou Boleslaví do kabiny. Malý Vojta, fanoušek Baníku, tak mohl se zbytkem týmu sdílet radost z výhry a užít si vítězný pokřik.

Osmiletý Vojta si před časem cestou autem při průjezdu Frýdkem-Místkem všiml ženy, která zkolabovala a ležela na zemi. Okamžitě na to, co viděl, upozornil svou maminku. Ta otočila vůz a přispěchala i se synem k bezvládné ženě, aby jí poskytla první pomoc. To se naštěstí povedlo a přivolaná záchranka už seniorce poskytla vše další, co potřebovala. Nebýt však Vojtovy všímavosti a zejména rychlého apelu, kdoví, jaký osud by ženu postihl…

Záchranáři Moravskoslezského kraje pozvali Vojtu i s maminkou na výjezdovou základnu a osmiletého chlapce ocenili. Vojta je fanouškovským vyznáním baníkovec, a tak se akce zúčastnil také kapitán týmu Filip Blažek, který malému zachránci předal všemi hráči podepsaný dres a tašku s dárky. A pozval nejen Vojtu, ale celou rodinu také na utkání s Mladou Boleslaví. Po jeho skončení vzala kabina Baníku Vojtu mezi sebe a spolu s ním si užila radost z vítězství 2:0.

„Osmiletý Vojta ukázal skvělý charakter a my jsme hrdí na to, že je naším fanouškem,“ uvedl Matěj Šturala, marketingový a PR ředitel Baníku. „Proto jsme mu věnovali dres a pozvali ho do kabiny, takové skutky, byť by měly být samozřejmostí, je nutné ocenit a upozorňovat na ně. Právě proto, aby se samozřejmostí staly,“ dodal Matěj Šturala.

11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković