po 24.9.2018
A-tým

Baník míří na pohár do Sokolova

Už tři dny po utkání ve Zlíně je Baník znovu na cestách. Svěřenci Bohumila Páníka vyrazili už v pondělí ráno k jednomu z nejdelších tuzemských výjezdů na opačnou stranu země do Sokolova, kde se v úterý na půdě svého domácího jmenovce představí v 3. kole MOL Cupu. Zápas má výkop v 16:00.

Los byl k Ostravským nemilosrdný, nikam dále je už v třetím kole poslat nemohl. Tým se na 530 kilometrů dlouho trasu vydal v pondělí vlakem, který by měl zmírnit často nevyzpytatelné a únavné cestování po páteřní české dálnici.

V Sokolově Baník naposledy nastoupil před dvěma lety, v druholigovém utkání tehdy branka nepadla. Mužstvo trenéra Pavla Horvátha, bývalého plzeňského záložníka, je podle aktuální formy z posledních pěti zápasů nejlepším druholigovým týmem a po špatném startu sezony se dere vzhůru. Momentálně je na desátém místě.

„V týmu působí hned několik bývalých prvoligových hráčů, podle výsledků mají slušnou formu a právě v součtu s náročným cestováním nás čeká těžký zápas,“ predikuje trenér Bohumil Páník. V jeho týmu dojde ke změnám. „Mužstvo máme po Zlínu trochu rozbité, takže změny nastanou, někteří hráči určitě nenastoupí. Ale i přesto je naším cílem postup do dalšího kola,“ doplnil kouč Baníku.

Sokolov do 3. kola poháru prošel přes Rakovník (4:0) a Velvary (1:0). Baníkovci ve druhém kole vyhráli v Uničově 2:0.

30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko