pá 21.9.2018
A-tým

Dan Holzer: Tohle je velké povzbuzení!

I pro něj to byl zápas „speciál“, i když ne do takové míry, jako třeba pro Lukáše Pazderu, Dame Diopa či trenéra Bohumila Páníka, kteří ve Zlíně strávili více času. Daniel Holzer odehrál před svým návratem do Baníku ve Zlíně jen jednu sezonu. Nicméně, také on se ocitl ve známém prostředí.

Dane, máte za sebou těžký zápas. Do hry jste se více dostali až ve druhé půli, souhlasíte?

Ano. Měli jsme tam sice dvě šance, ale nedostali jsme se do hry tolik, kolik jsme chtěli. Oni měli balon častěji a hru kontrolovali. My jsme to chtěli přehrávat z jedné strany na druhou, aby to ti jejich střední záložníci měli náročné na běhání. Bohužel jsme to ale otáčeli strašně pomalu. Oni to tím pádem stíhali a my jsme proto byli horší. Ve druhém poločase jsme to trochu zlepšili.

Z čehož pramenil i gól Milana Baroše po vaší rychlé akci…

Naváděl jsem to dopředu, pak se mi tam otevřela díra, tak jsem to tam poslal Barymu, a ten to dohrál krásně.

Věděl jste hned, že Milanu Barošovi takovým způsobem míč prostrčíte?

Snažil jsem se to navést na jednoho ze stoperů. Počkat si, který stoper vyskočí a do té mezery to přihrát. Vyskočil ten střední stoper, takže jsem to mohl poslat Barymu. Dal jsem mu to trošku hůř, musel si ten míč nabírat trochu zezadu, ale zaplaťpánbu, že je to Milan Baroš, takže si to potáhnul, zpracoval a zakončil tak, jak to umí.

V čem byl Zlín coby soupeř v utkání nejnepříjemnější?

Byl specifický v tom, že měl na hrotu dva urostlé hráče. Když nevěděli, co s tím, nakopli to dopředu na ně a oni to buď prodlužovali, nebo sklepávali středním záložníkům. V tomhle byli strašně nepříjemní. A musím pochválit naše stopery i střední záložníky, že si s tím dokázali hlavně ve druhém poločase poradit na výbornou.

Jak důležitý je fakt, že jste dokázali na porážku se Spartou zareagovat výhrou v nejbližším možném termínu?

My jsme chtěli vyhrát hlavně z toho důvodu, aby se nám v případě porážky Zlín nevzdálil na šest bodů. A ti pod námi aby se na nás nedotáhli. Chtěli jsme to urvat za tři body, což se povedlo. Tabulka je rozdělená na tři části, my se držíme pořád nahoře, což je před zápasem se Slavií velké povzbuzení a já doufám, že se zase přijde podívat celý stadion.

19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška