ne 19.8.2018
A-tým

Martin Šindelář: Potřebujeme pokračovat ve sbírání bodů!

S Olomoucí je velmi úzce spjat. Je odchovancem HFK, ale v Sigmě fotbalově vyrostl, hrával za ni ve slavné brücknerovské éře i jeho otec. Teď však Martin Šindelář válí za Baník. A bude chtít v pondělí na Hané stejně jako celý tým uspět.

Jak se na zápas v Olomouci těšíte?

Vždycky říkám, že se těším na každý zápas, ale tenhle je samozřejmě speciální tím, že jsem v Olomouci dlouho byl, s těmi kluky jsem hrával, takže je všechny znám. A i když teď žiju se ženou v Ostravě, v Olomouci jsem pořád doma a rádi se tam vracíme.

Vy už jste jednou zažil, jaké to je hrát v Olomouci jako hráč Baníku. Takže víte, jaké to je…

To bylo na jaře, kdy jsme tam moc potřebovali vyhrát, protože se hrálo o padáka. Bylo to buď, anebo. Bohužel z toho bylo to „nebo“, protože jsme tam prohráli…

Asi se vám ještě vybaví šance, kterou jste tehdy měl…

Jo, to bylo ke konci, prohrávali jsme 0:1, já se vytáhl nahoru a měl jsem šanci. Byla to škoda, že jsem nedal, mohli jsme mít z Olomouce aspoň bod… Bohužel to nevyšlo, což ve výsledku nakonec nevadilo, protože jsme se zachránili.

Zápasy Baníku v Olomouci jsou specifické tím, že na Andrův stadion vždy dorazí velká spousta ostravských fanoušků. Jak jste zápasy v této kulise prožíval jako hráč Olomouce a jak jste si pak užil tu změnu, když jste změnil dres?

My jsme se na to v Olomouci vždycky těšili, protože fanoušci Baníku vždycky udělali výbornou atmosféru. A to je vždycky lepší i pro toho soupeře. I když na vás ti fanoušci soupeře pískají. I jako soupeři se vám hraje lépe a i teď se na to kluci z Olomouce určitě zase těší.

Sigma zaujala dobrými výkony v pohárových zápasech, určitě jste to viděli…

Pohárové zápasy jsou vždycky specifické. My jsme si spíš rozebírali zápasy, které hráli v lize, než ty pohárové. Ale máte pravdu, dívali jsme se na to, Sigma ukázala svoji sílu a zaslouženě postoupila.

V uplynulém kole jste vyhráli na Bohemians. Pomůže taková výhra týmovému sebevědomí před takovým duelem, jaký vás v Olomouci čeká?

Samozřejmě, že to pomůže. V minulé sezoně jsme horko těžko sháněli body, nedařilo se nám, nezvládali jsme koncovky. Teď se nám to od začátku daří, máme docela slušnou porci bodů na první čtyři kola. Ale pořád jsou to jenom čtyři kola a my potřebujeme pokračovat dál.

V Olomouci to bude ale asi jiný fotbal, než jaký se hrál na Bohemians, souhlasíte?

Myslím si, že to bude podobný styl. Bohemka tam má hodně mladých běhavých hráčů, to samé chce produkovat Sigma. Rychlý kombinační fotbal směrem nahoru. Takže to bude trošku podobné, akorát si myslím, že Sigma má více zkušenosti.

9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
29
Ladislav
Takács
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška