út 19.6.2018
A-tým

Robert Hrubý: V Baníku zůstanu rád

V Baníku už není žádným nováčkem. Jeho dres obléká v součtu už dva roky, mezitím si na půl roku odskočil do Teplic. A nyní tedy vstupuje Robert Hrubý do svého třetího roku služby v Baníku Ostrava. Zažil už v klubu mnohé. Teď věří, že si v modrobílých barvách zahraje o vyšší prvoligové příčky.

Krátká letní pauza vám skončila, jak jste se těšil zpět do Ostravy?

Už mi to chybělo, těšil jsem se. Na to, že začneme trénovat, že se zase potkáme se spoluhráči. Vážně jsem rád, že už to zase začíná.

V souvislosti s vámi se mluvilo a psalo o zájmu jiných klubů. Jaká je skutečnost?

Taková, že já osobně jsem s nikým nejednal, ani mi nikdo nevolal. Takže uvidíme, jestli nějaký zájem bude, ale já rád zůstanu v Baníku.

Co říkáte na tým, který se pro novou sezonu v Baníku tvoří?

Já si myslím, že je silný. Když se nám podaří udržet kolektiv co nejvíce pohromadě a povede se ho doplnit, tak si myslím, že můžeme hrát hodně vysoko. Jasně, že asi někdo odejde, snad se podaří ho nahradit, ale jinak se těším, že budeme hrát dobré zápasy.

Vycházíte i z toho, co Baník předvedl ve druhé části uplynulého jara?

Ano. Viděli jsme, že to jde. Když do toho dáme všechno. Samozřejmě nám chvíli trvalo se sehrát, ale myslím se, když do toho budeme dávat všechno, vůbec není důvod se něčeho bát.

Mluvil jste o tom, že někteří hráči odejdou. Jak jste přijal odchod Marka Hlinky, s nímž vás pojilo přátelské pouto?

Pro mě je to ztráta jak po fotbalové, tak i po lidské stránce. Protože jsme si s Markem strašně sedli. Tohle se prostě ve fotbale stává, že si najdete mezi spoluhráči kamarády, se kterými si sednete, a pak se zase vydáte každý jinou cestou. Ale tak to je. Marek dostal dobrou nabídku, já mu ji strašně moc přeju a doufám, že se mu bude dařit.

Jak jste přijali zprávu o tom, že Milan Baroš bude v Baníku pokračovat?

Jsme samozřejmě rádi. Milan je Milan. Věřím, že mu ta sezona střelecky vyjde. Třeba tak jako ta minulá. Nebo ještě lépe.

20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka