so 19.5.2018
MUZ

Nesestupová pozice udržena! Karviná-Baník 0:0

Velmi důležitý bod pro Baník! Ostravský celek uhrál v utkání slezských rivalů bojujících o záchranu na hřišti Karviné bod za remízu 0:0 a jeho situace je zase o kousek nadějnější. Mužstvo se muselo vypořádat s absencí Milana Baroše, kterému zdravotní potíže nedovolily nastoupit. Přesto byl Baník zejména v prvním poločase nebezpečnějším týmem a několikrát byl blízko vstřelenému gólu.

Vyprodaný karvinský stadion, plný ochoz ostravských fanoušků, hezké počasí a velmi dobrý terén. To byly kulisy, v nichž se začalo odvíjet drama o udržení v lize. Hned v 7. minutě mohl po rohovém kopu všechny baníkovce přimět k radosti Marek Hlinka. Jeho střela k tyči se prapodivně prosmýkla mezi rukavicemi karvinského brankáře Berkovce. Nakonec ji gólman domácích dokázal vytlačit na další roh.

O pět minut později, znovu po rohovém kopu, mířil Dame Diop hlavou nad. Převahu Baníku v této fázi utkání dokumentoval počet rohových kopů, na kontě hostujícího týmu jich bylo brzy šest, zatímco Karvinští měli ve stejné době v kolonce této statistické položky nulu.

Ve 21. minutě se dostal Diop k další střele. Pálil zhruba z dvanácti metrů, ale stoper Janečka stačil na poslední chvíli srazit jeho pokus na roh.

Stejně pohotově zasáhl záhy na druhé straně stoper Martin Šindelář. Dokázal včas vystoupit proti velmi nebezpečné Budínského ráně a dokázal ji vychýlit z dráhy, která směřovala na branku Jana Laštůvky. A pak se dostal do šance znovu Diop. Po přiťuknutí Lukáše Pazdery mu k míči před prázdnou brankou chyběl malý kousek.

Ve druhém poločase šancí ubylo, hra byla náhle opatrnější. Baník nepustil soupeře do šance, kombinace po zemi úspěšně narušoval, centry vrchem likvidovala ostravská defenziva ve spolupráci s naprosto jistým Laštůvkou. Na druhé straně se neujala střela Martina Filla, ani pokus Denise Granečného a zápas vítěze tím pádem nepoznal.

Ohlasy k utkání

JOSEF MUCHA: "Baník měl možná za první poločas blíž k výhře, ale nakonec za bojovnost a urputnost jsme za bod rádi."

BOHUMIL PÁNÍK: "Myslím, že jsme byli o krůček lepší, v držení míče, ve střelách na bránu. Tam to chtělo, aby Dame Diop jednu ze dvou, tří situací uhrál a trefili jsme se. Dneska pochvala i pro defenzivní práci celého týmu. Milan nám ve vápně chyběl."

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
16Jan Laštůvka90000

Informace o utkání

19.
sobota
května
Karviná VS Baník
I. liga

Statistiky

Poločas:
Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pospíšil. ŽK: Dreksa, Budínský, Janečka.
Diváci: 4833

Sestavy

Karviná

Berkovec – Čolič (80. Štěrba), Dreksa, Janečka, Eismann – Šisler (90. Ramírez), Panák – Kalabiška, Budínský, Letič – Wágner (68. Voltr).

Baník

Laštůvka - Pazdera, Procházka, Šindelář, Fleišman - Fillo, Hlinka, Hrubý (90. Azackij), de Azevedo (72. Granečný) - Poznar (78. Jirásek), Diop.
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych