čt 17.5.2018
Aktuální zprávy

Marek Jankulovski bude u rozlučky Pirla

Doslova v galaxii fotbalových hvězd proběhne závěrečná benefice jedné z výrazných postav novodobého italského fotbalu Andrey Pirla. A u jeho velkolepě pojaté rozlučky s aktivní kariérou nebude v pondělí na slavném milánském San Siru scházet ani člen dozorčí rady Baníku Marek Jankulovski, který s dnes devětatřicetiletým středopolařem strávil část své kariéry v AC Milán.

Kdo si jen letmo přečte jména, rychle pochopí, že se Marku Jankulovskému dostalo velké pocty. V pondělí se v hlavním městě Lombardie ocitne skutečně ve vybrané a hvězdné fotbalové společnosti. 

„Když mi Andrea zavolal a vyjmenoval mi sestavu hráčů, které pozval a kteří by měli nastoupit, bylo jasné, že tomuhle se bude odolávat hodně těžko,“ usmíval se Marek Jankulovski, který příležitostně nastupuje i za starou gardu „Rossoneri“. „Bude to velké. A velmi si vážím toho, že si na mě vzpomenul. Rád se s klukama zase uvidím a moc se na to těším. Doufám, že moje natěšení bude umocněno ještě naším dobrým sobotním výsledkem v Karviné,“ řekl Marek Jankulovski, který s AC Milán v roce 2007 vyhrál Ligu mistrů a o čtyři roky poté i italský titul.

Pirlo na pondělí do Milána svolal vskutku ohromující sestavu. Co jméno, to pojem. Jen namátkou mají na trávník San Sira vyběhnout Maldini, Nesta, Ševčenko, Kaká, Gattuso, Ronaldinho, Seedorf, Ronaldo, Del Piero, Buffon, Cafu nebo Lampard a řada dalších známých hráčů.

35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta