so 21.4.2018
A-tým

Bohumil Páník: Musíme zvednout hlavy

Dopadlo to nešťastně, ale trenér Bohumil Páník i po nezdaru v Olomouci velí ke zteči. „Jedeme dále. Musíme zvednout hlavy. Dneska jsme prohráli zápas, ale válku rozhodně ne,“ prohlásil kouč, který zhodnotil i průběh a klíčové okamžiky celého zápasu.

O prvním poločase:

Nastoupili jsme proti týmu, které hraje o poháry. Věděli jsme, že to bude těžké utkání a že to bude zvlášť v tom vedru stát hodně fyzických sil a běhání. Olomouc v první půli diktovala hru a byla nebezpečná při standardních situacích. Měla tam centry před bránu, tam jsme tahali za kratší konec.

O druhém poločase:

Ve druhé půli už jsme vystoupili, aby Sigma nemohla hrát takový postupný útok. Kombinovat a roztahovat nás do stran. Přinutili jsme ji k dlouhým nákopům, a nebýt jedné chyby, kdy jsme se nechali přehrát ve vápně, tak bychom ten bod, pro který jsem jeli, získali. Bohužel dnes nám nebylo přáno. Měli jsme tam situace ke vstřelení gólu. Hlavně Šindelář to tam měl dvakrát nalito. Moc jsem mu to přál, aby ten gól dal, ale netrefil to.

O střídání:

Chtěli jsme tam po inkasovaném gólu dostat hru a napadání, abychom je přitlačili a donutili k odevzdání míčů. Vysunuli jsme tam Šindeláře. Asi čtyřikrát jsme tam pronikali z levé strany, ale ani jednou jsme to bohužel nedohráli. Tím, že jsme byli pod tlakem, to ti hráči řešili špatně. Nedokáží si to zklidnit a počkat si na ten správný okamžik, abychom tam to finále dohráli. Jedeme dále. Musíme zvednout hlavy. Dneska jsme prohráli zápas, ale válku rozhodně ne.

O síle soupeře:

Prohráli jsme s týmem, který bojuje o poháry. Kvalita a kombinační schopnost tam byly cítit. Byl to nejhernější soupeř, se kterým jsme dosud na jaře hráli. Už teďka ale myslím na Spartu, jak ji doma porazit.

20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma