ne 18.3.2018
JUN

Juniorka smetla Slovácko 4:0 a postupuje

Mocný jarní finiš juniorky v nadstavbové části měl šťastnou tečku. Baníkovci v závěrečném nedělním utkání porazili na umělé trávě Městského stadionu Slovácko 4:0 a kvalifikovali se do finálové skupiny o 1. až 10. místo spolu.

Baník potřeboval získat vzhledem k výhře Jihlavy nad Třincem minimálně bod. Ale na to svěřenci Daniela Tchuře nechtěli spoléhat a od počátku šli za vítězstvím. Uklidňující vedení zajistil ve 25. minutě Kania. Baník si udržoval převahu a ve druhé půli přidával i další branky. Exostravského gólmana Daňka ve svatyni Slovácka v 57. minutě po rohu překonal hlavičkou Kubík.

Když se v 78. minutě po povedeném kontru trefil i Helešic, bylo o vítězi rozhodnuto. Podařené vystoupení Baníku podtrhl v závěru ještě čtvrtým gólem Žák.

Baník tak ze třetího místa moravské divize postoupil do závěrečné skupiny o umístění na prvním až desátém místě, ve které se střetne s šesti nejlepšími týmy z české strany, která ještě není dohrána. Jistý postup mají zatím pouze Teplice, Mladá Boleslav a Sparta.

Ohlasy k utkání

DANIEL TCHUŘ: „Mám radost, že cíl, který jsme si dali, jsme splnili. Spokojený jsem tentokrát jak s výsledkem, který odpovídá předvedené hře, tak mě potěšily i jednotlivé výkony hráčů. Zasloužené vítězství.“

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

#HráčMinutyInkasovalŽKČK
0Viktor Budinský90000

Informace o utkání

18.
neděle
března
Baník VS Slovácko
Juniorská liga

Statistiky

Poločas: 1:0
Branky: 25. Kania, 57. Kubík, 78. Helešic, 87. Žák. Rozhodčí: Marek – Polák, Antoníček. ŽK: Rizvanov, Bolf – Mareš.
Diváci: 50

Sestavy

Baník

Budinský – Žák, Kubík, Azackij, Lehnert – Kania, Dendis, Rizvanov, Helešic – Bolf (82. Hejl), Mládek (86. Paraskevas).

Slovácko

Daněk – Krejčí, Hani, Machalík, Tischler, Hellebrand (66. Vaďura), Mareš, Pospíšil (63. Flasar), Sikharulidze, Minx (75. Skopljak), Vasiljev.
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko