po 22.1.2018
A-tým

Čtvrtý týden: více herních prvků

Zimní příprava se překlápí do své druhé poloviny. Baník zahájil čtvrtý týden na umělé trávě v Orlové bohužel bez Dameho Diopa, který si po sobotním utkání v Žilině doléčuje zraněnou nohu.

„Nemělo by to být nic vážného. Pevně věřím, že za pár dnů bude v pořádku,“ řekl trenér Radim Kučera, který naopak na hřišti už mohl uvítat uzdravené marody Lukáše Pazderu, Martina Šindeláře i Viktora Budinského. S týmem už nepokračuje tožský stoper Hakim Ouro-Sama, který se po několikadenní zkoušce vrátil domů.

Poslední dny před nedělním odletem na soustředění do tureckého Beleku bude Kučerův soubor dělit mezi umělou trávou v Orlové a v Porubě. „V programu jsme znovu ubrali fází zaměřených na hrubou sílu, bude už méně kondičních cvičení v tělocvičně nebo posilovně. Naopak už se znovu o něco více začínáme věnovat herní složce, zařazujeme do tréninků stále více herních prvků. Takový trend samozřejmě bude pokračovat,“ nastínil Radim Kučera nejbližší program.

Před cestou do Turecka už sehraje Baník pouze jediné přípravné utkání. V sobotu ho čekají slovenské prvoligové Michalovce a o dějišti utkání prozatím nebylo rozhodnuto.

„V druhé polovině týdne má přijít vcelku výrazné oteplení, takže uvidíme. Pochopitelně se už ale hodně těšíme na Turecko, kde bychom měli mít deset dnů záruku stabilního počasí a kvalitní přírodní trávy. Tam začne ta finální fáze zimní přípravy,“ dodal Radim Kučera.

10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo