pá 12.1.2018
A-tým

S Trenčínem znovu v Jakubčovicích

I sobotní přípravný zápas proti Trenčínu odehraje Baník na přírodní trávě v Jakubčovicích nad Odrou. Pouze v případě výrazné změny počasí a silných dešťů, což však podle předpovědi nehrozí, by se muselo utkání uskutečnit na umělé trávě v Orlové. Výkop je ve 13 hodin.

Baník vyvinul velkou snahu sehrát zápas co nejblíže u Ostravy, ale dlouhotrvající deště v celém mikroregionu jeho záměr zhatily.

„Vedli jsme jednání s řadou klubů na Ostravsku a blízkém okolí, ale v podstatě od neděle s menšími přestávkami prší a nikdo nás na trávu nepustí. Jen namátkou jsme jednali třeba s Šilheřovicemi, Dolním Benešovem nebo Bolaticemi, a bylo toho více. Ale hřiště jsou po deštích opravdu podmáčená. Proto jsme velice rádi, že nám znovu vyšly vstříc Jakubčovice, kde je trávník pořád v dobrém stavu, a můžeme i třetí zápas hrát na přírodní trávě,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Pouze náhlé zhoršení povětrnostní situace by ještě mohlo změnit situaci. Podle předpovědi by se ale nic takového stát nemělo. „Jen kdyby přišly nějaké prudké deště, museli bychom hrát v Orlové. Ale podle předpovědi už pršet nemá, maximálně je tam nějaké mrholení, což nevadí. Věříme, že nás fanoušci chápou,“ řekl Dušan Vrťo.

Vstupné na utkání bude 30 korun.

35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
7
Karel
Pojezný
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala