st 6.12.2017
A-tým

Baník v zimě zamíří na soustředění do Beleku

Zimní příprava Baníku vyvrcholí herním kempem v Turecku. Mužstvo stráví závěrečný přípravný blok před jarním bojem o ligové body na kvalitní přírodní trávě v Beleku na pobřeží Středozemního moře. Součástí desetidenního pobytu budou vedle tréninků i tři přípravná utkání.

Baníkovce čeká mimořádně perné a náročné jaro, klub proto nic nepodceňuje. Mužstvo se z lednových mrazů a hřišť s umělou trávou vydá za jistotou kvalitních přírodních tréninkových ploch na deset dnů do Turecka. Do Beleku odcestuje z Vídně 28. ledna.

„Předjednány máme tři přátelské zápasy. Potvrdilo nám už SønderjyskE z dánské nejvyšší soutěže, další dva týmy by měly pocházet z Ruska a Bulharska. Chceme hrát proti kvalitním mužstvům z nejvyšších soutěží, které nás adekvátně prověří. Navíc budeme mít v závěrečné fázi přípravy před začátkem jarní části sezony k dispozici kvalitní přírodní travnaté plochy, které bychom v tomto ročním období u nás samozřejmě nenašli,“ uvedl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Návrat domů je plánován na 7. února. Pak už na Městském stadionu před jarní premiérou se Slováckem Baník nastoupí jen ke generálce proti třetiligové Odře Petřkovice.

Baník absolvuje už tradičně hned zkraje zimní přípravy i kondiční soustředění v Kroměříži v hotelu Octárna.

21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
35
Jakub
Markovič
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych