ne 19.11.2017
A-tým

Radim Kučera: Děláme nepochopitelné chyby

Utkání v Liberci prohrou Baníku skončit rozhodně nemuselo. Baníkovci však dvacet minut před koncem trestuhodně propadli v defenzívě a inkasovali rozhodující branku z kopačky Voltra. „Hrozná chyba. Nemám pro to absolutně žádné vysvětlení. Ale pokud takové hrubky budeme opakovat, bodovat v první lize můžeme těžko,“ nevymlouval se trenér Radim Kučera.

O zlomových momentech utkání

Určitě jich bylo více. Za stavu 1:1 řešení situace de Azeveda, který to vzal na sebe. Asi mohl přihrát na Milana Baroše. Pak inkasovaná branka, kterou si necháme dát úplně nepochopitelně po akci prostředkem hřiště. Takhle tam hráč nemůže zůstat volný. Každý týden je to stejná písnička. Tohle nás stojí body.

O psychice mužstva

Samozřejmě, že to není lehké. Přehrály nás za těch čtrnáct zápasů jenom Slavia a Plzeň, které diktovaly tempo, ostatní týmy ne. V ostatních zápasech jsme nezaostávali, jenže na rozdíl od soupeřů se dopouštíme hrubých chyb a jsme za ně trestáni. Když je udělá soupeř, my je nepotrestáme. To je i dnešní případ.

O dalším zápase

My tříbodový zápas potřebujeme asi od třetího kola. Nedělám si žádné alibi, říkáme to pořád. Nejsou to přitom zápasy, ve kterých bychom byli bezmocní a byli bychom v křeči, ale prostě ty zápasy nezvládáme a neuděláme výsledek. 

28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács