út 14.11.2017
Aktuální zprávy

Robert Hrubý: Repre? Motivace do další práce

Baník měl po osmi letech přímo na hřišti svého zástupce v českém reprezentačním áčku. Záložník Robert Hrubý minulý týden na turnaji v Dauhá zasáhl do zápasů proti Islandu a domácímu Kataru a v padesáti odehraných minutách si připsal rovněž své dva premiérové starty za seniorský národní tým. „Beru to jako motivaci do další práce.“

Splnila se vaše očekávání?

Určitě ano. Jsem rád, že jsem si mohl na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je. Na všem je poznat, že to je áčková repre, jsem za tu zkušenost rád. Nakonec jsem si i zahrál, takže jsem spokojený. Je to pro mě motivace do další práce, abych mohl třeba jezdit častěji.

Hodně se mluvilo a psalo o moderním fotbalovém zázemí v Kataru, ale taky i o malém zájmu diváků. Jaké jste to vnímal vy?

Přiznám, že taky nás trochu zarazilo, že zájem ze strany místních o fotbal nebyl moc velký. Při utkání nás s Islandem by se to třeba dalo ještě pochopit, ale čekali jsme, že na zápas s domácím Katarem by mohlo přijít hodně lidí, což se nestalo. Ale zázemí, stadion a infrastruktura kolem fotbalu je tam na vysoké úrovni.

Jaké dojmy jste si odnesl po fotbalové stránce?

Zápasy mi nepřišly až takový rozdíl. Island samozřejmě za těch pár minut moc hodnotit nechci. Hrál jsem poločas proti Kataru. Oni byli dost běhaví s balonem, hrálo jim do karet trochu to počasí. Protože i když je podzim, pořád tam je 30 a více stupňů a navíc velká vlhkost vzduchu. Na dovolenou super, ale na fotbal poněkud náročnější. Ale ono je to dost o hlavě stejně jako s tou hrou. Nastavit si to a nebýt z toho zbytečně moc nervózní. Myslím, že se to dá.

FOTO: fotbal.cz

17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek