čt 12.10.2017
Aktuální zprávy

Radek Slončík: Takové zápasy potřebujeme

Před rokem jim postup těsně unikl, letos už to klaplo. Sedmnáctka Baníku se na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji Future Talents Cup v Budapešti ze základní skupiny prodrala do jarního čtvrtfinále. „Takové zápasy potřebujeme hrát. Má to pro nás velký smysl,“ řekl trenér Radek Slončík.

Jak turnaj hodnotíte?

Velice pozitivně, jednoznačně pro nás měl význam. I když třeba podle výsledku s Újpestí (8:1) to možná nevypadá, odehráli jsme zde tři velmi těžká utkání a v tomto konkrétním zápasu nám vyšlo doslova vše, na co jsme sáhli.

Jaké byly další zápasy proti Mariboru (3:1) a Rijece (0:1)?

Týmy Mariboru a Rijeky by patřily k nejlepším týmům u nás. Jednalo se o velmi vyspělé týmy, které svůj výkon dokázaly podpořit výbornými individualitami. Nejvíce mě těší, že jsme všechna utkání zvládli odehrát především fotbalově a prezentovali se po celou dobu hrou, která je nám vlastní, za což jsme sklidili chválu také od trenérů ostatních týmů.

Jak turnaj dále bude pokračovat?

Další fáze nás čeká na jaře. Postoupili jsme do čtvrtfinále, kde bychom se měli utkat s Dynamem Minsk. Kluky musím pochválit za vzornou reprezentaci Baníku a samozřejmě také za předvedené výkony. Doufám, že vítězství ve skupině bude obrovským přínosem pro jejich sebevědomí, které budeme potřebovat v dalších soutěžních utkáních.

20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek