so 19.8.2017
A-tým

Radim Kučera: Soupeři nás školí v produktivitě

V průměru čtyři góly na jeden zápas. Baník se po roční odmlce vrátil mezi elitu ve stylu, který baví. Nastřílel nejvíce gólů, na druhou stranu i nejvíce inkasoval. „Soupeři nás teď vyučují v produktivitě. Ať dnes Teplice nebo minule Slovácko,“ řekl trenér Radim Kučera po remíze 3:3 se Severočechy.

Jak byste okomentoval zápas s Teplicemi?

První poločas jsme působili ustrašeným dojmem. Měli jsme dlouhou přípravnou kombinaci, nikdo to nechtěl vzít na sebe. Působili jsme nervozním dojmem. Bylo to nesourodé, kostrbaté. Teplice nás ztrestaly. Vypracovaly si dvě šance, obě daly. My měli dvě šance, nedali žádnou. Pak jsme si k tomu něco řekli. Zbavili jsme se nervozity a působili jsme úplně jiným dojmem. Teplice jsme třicet minut nepustili k naší bráně. Za stavu 3:2 soupeř musel otevřít hru a hrát riskantněji. Hrál na dva útočníky, nakopával míče. Měli jsme ale závěr uhrát zkušeněji. Teplice mají velkou sílu ve standardních situacích. I přesto, že jsme tam měli velkou výšku, nezvládli jsme to. Dostali jsme gól na 3:3

Co se dělo o přestávce v kabině?

Jestli máte na mysli nějaké mytí hlav, nedělo se vůbec nic mimořádného. Nebyl tam cukr ani bič. Vyhodnotili jsme si chyby, řekli si co zlepšit, řekli si, že je třeba hodit za hlavu bojácnost. Prohrávali jsme 0:2 a řekli jsme si, že není co ztratit. Teplice se hodně zaměřily na defenzívu a to se jim nevyplatilo. Náš tlak byl ale enormní a zápas jsme otočili. Ve druhé půli to měly úplně jiné parametry. Jenom škoda, že to nevyšlo na tři body. Už jsme to měli udržet.

Za první čtyři kola jste dostali devět gólů. Čemu to přisuzujete?

Za první dvě kola jsme dostali jeden gól, za poslední dva osm. Viděli jste dnes produktivitu Teplic. Ze tří gólových šancí nám daly tři góly, žádnou další příležitost si nevybavuji, takže měly perfektní produktivitu. Na Slovácku jsme zaspali úvod a dostali jsme tři branky. Máme teď trošku smůlu v tom, že skoro z každé šance dostaneme gól. My tak produktivní bohužel nejsme.

9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
12
Tomáš
Rigo