so 19.8.2017
A-tým

Petr Vašek není vážněji zraněný

Vypadalo to děsivě, následky jsou naštěstí zanedbatelné. Osmatřicetiletý gólman Baníku Petr Vašek neutrpěl po drsném střetu s Martinem Fillem žádné vážné zranění a v řádech dnů by se mohl znovu vrátit k fotbalu. Nakonec nebyla nutná ani hospitalizace v nemocnici.

Petr Vašek sobotní utkání s Teplicemi nedochytal poté, co se ošklivě srazil s teplickým fotbalistou - ve 40. minutě ho museli z trávníku odnést na nosítkách. Zkušený brankář byl ještě o přestávce naložen od sanitky a odvezen na zevrubná vyšetření do Městské nemocnice na Fifejdách.

Klubový lékař Martin Havlík nakonec po dvouhodinových procedurách mohl oznámit vcelku pozitivní zprávy. „Petr dostal tvrdý náraz na hrudník, ale naštěstí není vážně zraněný. Vyšetřili jsme ho od hlavy až k patě, má zablokovanou krční a hrudní páteř, naraženinu nohy, nějaké podlitiny. I CT vyšetření hlavy bylo negativní, neutrpěl ani otřes mozku. Dostal injekce a po vyšetřeních jsme ho odvezli domů,“ řekl Martin Havlík.

Předpokládá, že rekonvalescence zabere několik dnů. „Teď to je ještě těžké na den přesně predikovat. Ale měl by být v pořádku a uvidíme, jak se bude cítit příští týden. Po několika dnech by snad někdy v průběhu následujícího týdne znovu mohl začít s tréninkem,“ řekl Martin Havlík.

7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka