pá 28.7.2017
Juniorka aktuality

I juniorka jde do boje – na Vřesině hostí Sigmu

Nezačíná jenom áčko - po krátké přípravě se vrhne do soutěže také juniorka Baníku. Svěřenci Daniela Tchuře v premiéře nového ročníku ligy juniorů přivítají na hřišti ve Vřesině zálohu olomoucké Sigmy. Utkání má v neděli výkop v 10:30.

Nově utvořený tým U21 se vrací do juniorské ligy po roční přestávce, jelikož vloni to Baníku coby druholigovému klubu žádná povinnost neukládala. Rezerva, který bude celou sezonu část týdne trénovat dohromady s devatenáctkou, měla na přípravu pouze necelé tři týdny.

„Bylo to dost nezvykle krátké, to je fakt. Ale kluci se ve volnu rozhodně neflákali a plnili individuální tréninkový plán, takže co se týče kondice, problém nevidím. A každý raději hraje než trénuje, takže se na první zápas už těšíme,“ řekl Daniel Tchuř.

Už v přípravě se do zápasů juniorky zapojovali členové áčka a ve stejném duchu to bude pokračovat i v mistrovských utkáních. „Už teď v neděli za nás nastoupí někteří kluci z áčka. Jmenovitě to ještě nechci říkat, ale určitě s výpomocí počítám. To je taky jedna z rolí juniorky, aby se v ní rozehrávali hráči třeba po zranění nebo hráči, kteří nebudou tolik vytěžovaní v áčku,“ řekl Daniel Tchuř.

Juniorská liga se letos hraje znovu podle nového klíče a ve dvou územních skupinách. Baníkovci se v osmičlenné východní skupině budou utkávat jen s týmy z Moravy a Slezska. „Je určitě pozitivní, že ubude cestování. Ale až čas ukáže, jaké to bude a jestli to je krok správným směrem,“ řekl Daniel Tchuř.

Juniorka bude svá domácí utkání hrávat podle situace buď ve Vřesině, nebo na Bazalech. Pro zápasy ve Vřesině platí, že majitelé baníkovských permic mají vstup zdarma, ostatní zaplatí 30 korun.

19
David
Lischka
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula