pá 21.7.2017
A-tým

Radim Kučera: Problém jsme měli v defenzívě

Vysoká porážka s Třincem je pořádně tučný vykřičník před výkopem prvoligového podzimu. Pět obdržených gólů indikuje, že Baník bude v posledním týdnu před premiérou v Brně intenzivně pracovat na zlepšení defenzívy. „Možná je lepší, že jsme takový zápas sehráli dnes, než kdyby se to stalo v Brně,“ řekl trenér Radim Kučera.

Co vám výkon v posledním utkání ukázal?

Myslím, že první poločas jsme ještě nehráli úplně špatně. Začali jsme vlažně a soupeř nás ztrestal. Pak si ale myslím, že jsme hru ovládali. Bohužel dnes naše problémy vycházely ze špatné defenzivní činnosti. Tam jsme zejména ve druhém poločase měli velká okna. Byla z toho zasloužená porážka.

Máte větší jasno o složení základní sestavy?

Takhle bych to nenazval, ale ten zápas byl prospěšný. Utkání ukázalo, že některé vazby prostě budou fungovat těžko. V tom mi to leccos vyjasnilo. Ve zbývajících dnech na to musíme zareagovat. Jak v přípravě, tak ještě nějakou personální politikou. Snad to klapne.

Dá se z takového zápasu vzít něco pozitivního?

Za výsledek jsem naštvaný. Nepředstavoval jsem si, že prohrajeme 2:5. Navíc před takovou krásnou návštěvou. Dopředu jsem říkal, že to neberu jako ostrou generálku, ale jako poslední zápasovou přípravu. Směřujeme to prvnímu kolu a tohle byl poslední ukazatel toho, kde máme chyby a slabiny, na čem musíme zapracovat. Neomlouvám tím ale výsledek, to rozhodně ne. Ten mě opravdu naštval. Ale snad je lepší, že takový zápas přišel ještě dneska v utkání nanečisto, než aby se to stalo v Brně. Tam už to bude naostro a my si takové chyby nesmíme dovolit. Doufám, že to bylo hodně tvrdé varování.

10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
77
Gigli
Ndefe
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
24
Jan
Juroška
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács