čt 20.7.2017
A-tým

Baník pokračuje ve spolupráci s Adidasem

Baník pokračuje ve spolupráci se společností Adidas a i v nadcházející sezoně bude hrát v dresech této prestižní sportovní značky. Stejně jako Real Madrid, Manchester United, Bayern Mnichov nebo Juventus Turín.

Zatímco ve světě oblékají dresy Adidas nejlepší týmy světa, v České republice z TOP 4 českých klubů (Baník, Sparta, Slavia, Plzeň) reprezentuje Adidas pouze Baník.

Pro letošní ročník zvolil Baník model Adidas Tiro 17 - moderní dresy úzkého střihu s technologií ClimaCool. Označení ClimaCool prozrazuje, že v materiálu dresu jsou ukryta speciální chladící vlákna. “Tento model je skvělý v tom, že hráče drží v suchu a navíc je neustále ochlazuje, aby byli při zápase čerství,” říká sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Nové dresy mají moderní slim fit střih, který ztěžuje protihráčům chytání za dres, a podobný design jako dresy, v nichž v loňské sezoně hráli třeba Ibrahimovič nebo Pogba. “Naši fanoušci už dlouho zpívají, že nedaleko od Ostravy jede Baník na Sparťany, slavné mužstvo má, Manchesteru se podobá,” směje se Dušan Vrťo. “Teď to bude platit doslova. Naše nové dresy budou mít tradiční tři pruhy Adidas po stranách a nikoliv na ramenou, jako to měl loni právě Manchester United. Samozřejmě ale budou hlavně modré a bílé,” popisuje novou výbavu ostravských fotbalistů sportovní ředitel klubu Dušan Vrťo.

Fotbalisté si budou moci nové dresy vyzkoušet poprvé dnes při klubovém focení.

24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
13
Samuel
Grygar