čt 25.5.2017
A-tým

Petr Vašek: Necháme tam úplně všechno

​Posledních devadesát minut sezony, které rozhodnou o všem. „Je to pro nás takové velké finále. Můžu za celý tým slíbit, že na hřišti necháme úplně všechno,“ říká před utkáním se Znojmem gólman Petr Vašek, který v sedmnácti utkáních sezony nepustil gól a je velkou oporou Baníku.

Bude to pro tým velký nápor na nervy?

Nemyslím, že by ten tlak byl jen o tomto jednom utkání. Hrajeme s tím skoro celou sezonu. Rozdíl je leda v tom, že teď už to je poslední zápas; buď a nebo. Víme, o co hrajeme. Já tomuhle týmu věřím a za celé mužstvo můžu slíbit, že na hřišti v těch devadesáti minutách necháme úplně všechno, co v nás je. Makali jsme celou sezonu pro to, abychom Baník vrátili tam, kam patří.

Budete mít proti sobě soupeře, který už naopak může hrát bez stresů. Může to být jeho výhoda?

To vůbec nechci řešit. Proti Baníku celou sezonu každý tým hraje na hranici svých možností, na sto deset procent. Ať je v tabulce šestnáctý, sedmý nebo třetí. Nečekám, že by to bylo jiné. Jestli Znojmo ale bude hrát na sto deset procent, my ze sebe musíme vyždímat 120. Je to posledních 90 minut sezony. A po zápase musíme vědět, že více jsme už ze sebe vydat nemohli.

Bude pro vás alespoň výhodou domácí prostředí?

O tom jsem samozřejmě přesvědčen. Diváci jsou celou sezonu neskuteční, v Olomouci byli naším dvanáctým hráčem. Věřím, že teď budou naším dvanáctým i třináctým hráčem (úsměv). A že společně to zmákneme. Pokud někdo váhá, jestli jít v neděli na fotbal, tak ho chci poprosit – přijďte nám pomoct!

Vy už toho máte za sebou ve fotbale spoustu. Co s vámi osobně takový zápas dělá?

Asi budu mít po zápase pár šedivých vlasů navíc (úsměv). Na takové zápasy se ale určitě každý hráč včetně mě těší. Na jednu stranu se těším, na druhou stranu mám respekt a pokoru. Já osobně hraji fotbal pro to, abych něco dokázal. A třeba je to vzhledem k mému věku pro mě poslední šance, kdy můžu pomoct k nějakému úspěchu. Radovat se v Ostravě před plnými tribunami společně s fanoušky by bylo parádní, kvůli tomu to hrajeme. Půjdeme do toho s pokorou, ale jsem přesvědčený, že to zvládneme.

24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
0
Paixao da Silva
Ewerton
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný