pá 19.5.2017
Aktuální zprávy

Preview 29. kola: Olomouc - Baník (neděle, 16:00)

První mečbol je tu. Baník může už v neděli v Olomouc udělat rozhodující krok k návratu do nejvyšší soutěže. Pokud po zápasech 29. kola zůstane mezi Baníkem a třetí Opavou tříbodový rozdíl, může tým z Bazalů slavit.

Baníku „stačí“ k jistotě postupu v závěrečných dvou kolech jednou vyhrát. To za předpokladu, že by Opava v závěru sezony byla stoprocentní. Jinak může stačit i menší bodový úlovek. Baník po 30. kole musí mít přinejhorším stejný bodový zisk jako Slezský FC, protože v případě bodové rovnosti byl rozhodovaly vzájemné zápasy, ve kterých svěřenci Vlastimila Petržely dvakrát zvítězili.

„Tyhle spekulace vůbec nechci řešit. My potřebujeme uhrát tři body, a pak nás nic jiného nemusí zajímat. Takže jsme nastaveni na to, abychom se pokusili vyhrát už teď v Olomouci,“ řekl ostravský trenér.

Sigma slavila postup už v předstihu. Sezonu dokončí na prvním místě, proto v závěru soutěže kouč Václav Jílek trochu míchá se sestavou a zkouší méně vytěžované hráče. „Ale co jsem se díval, zase tolik těch změn tam není, nějak moc opory nešetřili. Myslím si, že proti nám budou hrát kompletní. V každém případě nám budou chtít oplatit prohru a o to těžší zápas to bude,“ řekl Vlastimil Petržela.

Na kabině pozoruje pozitivní náladu. „Mužstvo se uklidnilo utkáním proti Sokolovu, kluci jsou v pohodě,“ tvrdí kouč Baníku, který však znovu bude muset sáhnout do základní sestavy. Tentokrát kvůli karetnímu trestu pro Martina Suse, vrací se naopak Tomáš Zápotočný. 

„Uděláme změny jak v hráčském složení, tak v systému. Martina Suse je ale škoda, protože se rozehrál do fantastické formy. V mužstvu ale nejsou takové rozdíly, že by někdo výrazně převyšoval ostatní a určitě to nahradíme.“

29. kolo FNL

Olomouc (1. místo, 68 bodů) – Baník (2. místo, 60 bodů)

Neděle, Andrův stadion, 16:00

Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Hájek.

Poslední vzájemné utkání (23. listopadu 2016)

Baník – Olomouc 1:0 (1:0)

Branka: 25. De Azevedo. Rozhodčí: Berka. ŽK: De Azevedo, Pokorný - Šindelář, Radakovič, Vepřek, Chorý. Diváci: 6702.

Baník: Vašek - Sus, Pokorný, Zápotočný, Hučko - Nerad (60. Chvěja), Hlinka, Mičola - Stáňa, De Azevedo (90. Urgela), Helešic (71. Granečný).

Olomouc: Buchta - Sladký, Radaković, Šindelář, Vepřek – Zahradníček (60. Buchvaldek), Houska (82. Habusta), Petr (72. Yunis), Plšek, Falta – Chorý.

4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
28
Filip
Kubala