čt 23.2.2017
A-tým

Parádní terén, libuje si kouč v Nymburce

Baník pomalu končí krátké herní soustředění v Nymburce. Hráči vůbec poprvé v zimní přípravě absolvovali souvislý blok dvoufázových tréninků na přírodní trávě. „Je to velká změna, ale takový kemp jsme potřebovali a pomůže nám to k tomu, abychom byli výborně připraveni na jaro,“ řekl kouč Vlastimil Petržela.

Baník se do Polabí vrátil téměř na den přesně po jednom roce a opět v nymburském sportovním centru našel ideální podmínky. „Tráva je tady opravdu parádní. Drží, neprosakuje. Využíváme ji každý den a musím říct, že všechno tady splnilo naše očekávání na víc než sto procent. Jezdím tady s mužstvy možná nějakých třicet let a vždy tady byl veškerý komfort pro dobrou přípravu,“ pochvaloval Vlastimil Petržela.

Přechod z umělé na přírodní trávu má svá specifika, se kterými v prvních dnech válčili i baníkovci. „Ono to není samozřejmě tak rychlé, nemá to takový skluz a není to ani tak rovné, takže sem tam vám ten balon odskočí, ale to je právě to, co potřebujeme - zvyknout si na to. Jsem zatím opravdu spokojen a soustředění stoprocentně plní svůj účel. Na jaro budeme dobře připraveni,“ vysvětlil kouč.

S týmem už začal trénovat i Alexander Jakubov. Další věc, kterou trenér Baníku uvítal s otevřenou náručí. „Takového hráče potřebujeme jako sůl. Už si byl s mužstvem zaběhat i v rozcvičce, pomalu se do toho dostává. Myslím, že může zmeškat tak dvě utkání a teoreticky by se už proti Opavě mohl objevit. Jinak je tým v pořádku a chybí nám akorát nešťastně zraněný Tomáš Hučko, což mě mrzí, ale nic s tím neuděláme,“ řekl Vlastimil Petržela.

Tým se v pátek vrací do Ostravy a v sobotu od 14:30 ho čeká na Městském stadionu poslední přípravné utkání proti Hlučínu.

19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
26
Filip
Blažek
7
Karel
Pojezný
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács