čt 12.1.2017
A-tým

Čtyřlístek jde na hostování do Vítkovic

Baník zredukoval širší kádr o čtyři jména. S Vítkovicemi se definitivně dohodl na půlročním hostování čtveřice Jakub Malý, Jan Matěj, Martin Honiš, Marek Szotkowski, která je s patnáctým týmem podzimní části druhé ligy už od minulého týdne ve společné přípravě.

Vedení Baníku si slibuje, že všichni mladíci naberou ve Vítkovicích zápasové zkušenosti, které je posunou dále. „O kluky byl zájem i jinde, ale rozhodli jsme se pro Vítkovice. Nemusí se nikam stěhovat, i my je tady budeme mít více na očích a můžeme je sledovat. Druhá liga je pro jejich růst bezvadná soutěž. Ta spolupráce může být prospěšná pro obě strany,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Všichni čtyři hráči už za Vítkovice zasáhli do úvodních dvou utkání zimní Tipsport ligy a v obou se střelecky prosadili - Jakub Malý (na snímku) se trefil proti Popradu, Marek Szotkowski proti Bielsko-Bialé.

Druhou ligu si na podzim zahráli pouze záložníci Jakub Malý (3 zápasy, 147 minut, 1 asistence) a Jan Matěj (1 zápas, 18 minut). Stoper Martin Honiš hostoval v MSFL v Petřkovicích a útočník Marek Szotkowski v Hlučíně, oba se tedy posouvají o patro výše.


                                      Přehled dosavadních změn v kádru:

PŘÍCHODY:

Robert Hrubý (přestup Slavia Praha), Alexander Jakubov (přestup FK Varnsdorf), Štefan Pekár (přestup Spartak Myjava), Martin Šustr (přestup Hanácká Slavia Kroměříž), Tomáš Hučko (prodloužení hostování z MŠK Žilina).

ODCHODY:

David Lischka (konec hostování z FK Jablonec), Jakub Malý (hostování MFK Vítkovice), Jan Matěj (hostování MFK Vítkovice), Martin Honiš (hostování MFK Vítkovice), Marek Szotkowski (hostování MFK Vítkovice).

7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
19
David
Lischka
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
15
Patrick
Kpozo