pá 9.12.2016
A-tým

Hráčům začalo volno, vedení se rozhlíží po posilách

Baníkovcům začalo čtyřtýdenní volno. Ačkoliv společná příprava jim dnes skončila, zahálet nebudou a na start zimní přípravy se budou chystat podle individuálních plánů. Tým se na Bazalech znovu sejde 4. ledna.

Baník přezimuje na druhém místě Fortuna národní ligy a stejné umístění by na konci sezony znamenalo vysněný návrat mezi elitu. „Příprava na jaro bude tím pádem velmi důležitá. Čelo tabulky je zatím velmi vyrovnané, Opavu a České Budějovice máme hned za zády. Druhá část sezony bude ještě pořádně náročná a my na to musíme být připraveni,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Dušan Vrťo.

Jasné je, že v lednu už s týmem nezačne David Lischka, který se z hostování vrací do Jablonce. O dalších změnách se ale už teď vedou čilá jednání v zákulisí. „Není tajemstvím, že bychom rádi mužstvo ještě doplnili a posílili. Když se podíváte na statistiky, chybí nám typický koncový útočník, ale nejsme samozřejmě zdaleka jediní, kdo shání střelce. Díváme se taky po středním záložníkovi i nějakém šikovném křídle. Ale skoro denodenně se přesvědčujeme, že kvalitním hráčům se do druhé ligy moc nechce, a není to vůbec o penězích,“ řekl Dušan Vrťo.

Pětadvacetičlenný kádr možná v zimě i trochu zeštíhlí. Sportovní vedení klubu nevylučuje, že na hostování uvolní někoho z hráčů, kteří se v průběhu podzimu málo dostávali do hry. „Museli bychom mít ale jistotu, že kluci budou nastupovat pravidelně a budou se rozvíjet. Uvidíme, jak se to vyvine během přípravy,“ řekl Dušan Vrťo.

Baník absolvuje první fázi přípravy na umělé trávě v Orlové. Od 9. do 18. ledna ho čeká kondiční soustředění v Kroměříži, první přípravné utkání sehraje 21. ledna v Orlové proti slovenské prvoligové Myjavě.

30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
4
Robert
Mišković
7
Karel
Pojezný
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić