so 25.6.2016
MUZ

Baník v první přípravě porazil Skalicu 3:1

Baník do letní přípravy vstoupil vítězně. Svěřenci Vlastimila Petržely porazili za úmorného vedra na trávníku v Markvartovicích druholigový slovenský celek MFK Skalica 3:1, když o výhře rozhodli až v závěrečné dvacetiminutovce brankami Jakuba Rolince a Martina Honiše.

Ostravané vyběhli do zápasu po tvrdé týdenní přípravě a s řadou nováčků, a i proto to byl v prvním poločase především boj. Skalica byla gólu blíž. Těsně před poločasem ho měl po brejku na noze Šebesta, ale v hodině dvanácté mu výborným obranným skluzem na malém vápně uzmul jasný gól do prázdné brány Lupták.

Po velkém prostřídání v ostravské jedenáctce začaly padat i góly. Prvním střelcem Baníku v nové sezoně se stal v 51. minutě Dan Ožvolda, který se prosadil tečí po standardní situaci. Skalica manko smazala Mizerákem, který dorážkou překonal brankáře Vaška, starého známého, který je na Bazalech na zkoušce. To už hráli baníkovci bez zraněného Matěje Helešice, jenž musel z trávníku s pochroumanou nohou brzy po změně stran.

Vítězství Baníku se pak zrodilo ale po spolupráci jiných dvou nováčků. Konnsimbal po zaváhání skalické obrany v 70. minutě centrem zprava našel ve vápně Rolince, který pohotovým volejem míč uklidil na vzdálenější tyč. Výhru ještě v závěru zpečetil přesnou dorážkou Honiš.

Fotogalerie

Ohlasy k utkání

Vlastimil Petržela: "Druhá půle byla z naší strany vpředu lepší. V první půli jsme byli málo agresivní. Důležité je, že jsme to zvládli, protože trénujeme stále dvoufázově. Teď nás ale čeká ještě těžší týden. Jedinou kaňkou je bohužel zranění Matěje Helešice."

Statistiky hráčů

statistiky hráčů nejsou k dispozici

Statistiky brankářů

statistiky brankářů nejsou k dispozici

Informace o utkání

25.
sobota
června
Baník VS Skalica
Přátelská utkání

Statistiky

Poločas: 0:0
Branky: 51. Ožvolda, 70. Rolinc, 89. Honiš - 59. Mizerák. Rozhodčí: Proske - Kotík, Mojžíš.
Diváci: 250

Sestavy

Baník

I. poločas: Bajza - Celba, Dobrotka, Reintam, Lupták - Mondek, Krišto, Hlinka, De Azevedo, Holzer - Čtvrtníček. II. poločas: Vašek - Lupták, Mešaninov, Honiš, Kubík - Behan, Chvěja, Ožvolda, Helešic (48. Celba, 73. Holzer) - Rolinc, Konnsimbal.
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo