pá 3.5.2024
Aktuální zprávy

Ženy v sobotu proti Plzni

Ke třetímu utkání nadstavbové části 1. ligy žen nastoupí v sobotu 4. května fotbalistky Baníku. Poprvé v nadstavbě se představí doma. Po porážce 2:3 v Brně a vítězství 5:0 v Pardubicích hostí Baňky od 12 hodin v Radvanicích Plzeň.

Západočešky vstoupily do nadstavbové části v poněkud jiném rozpoložení, než v jakém odehrály základní část. Díky dostatečnému bodovému polštáři jsou od začátku bojů v nadstavbové skupině o záchranu prakticky bez obav ze sestupu. V prvním nadstavbovém kole však prohrály s dosud suverénně posledními Pardubicemi, následně ztratily také duel v Brně. Nyní se představí v Ostravě.

"V posledním zápase proti Pardubicím jsme odehráli dobrý zápas stejně jako v předchozím zápase s Brnem. V Pardubicích jsme ale hlavně vyhráli a hráli zodpovědně a vyzrále v obraně," neřeší trenér Baníku Witold Zajac formu Plzně a zabývá se svým týmem. "Máme velkou ofenzivní sílu a dáváme hodně gólů. Pokud budeme hrát defenzivně jako proti Pardubicím a nedostaneme gól, tak určitě vyhrajeme," dodává trenér Baníku.

Baník má ve skupině o záchranu aktuálně na třetím místě šestibodový náskok na čtvrté, poslední a tedy aktuálně sestupující Pardubice. K tomu mají proti Východočeškám k dobru také lepší vzájemnou bilanci. Do konce sezony chybí odehrát ještě čtyři duely.

13
Samuel
Grygar
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
77
Gigli
Ndefe
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych